Ervaringen

Lees hier de ervaringen van ouders en nabestaanden. Wilt u zelf een ervaring delen? Dat kan via ons contactformulier. Uw bericht verschijnt dan na enkele dagen op de website.

Annet en Rens

Jeannet dankjewel voor je liefdevolle begeleiding na het overlijden van ons mooie mannetje.

Marjet en Liesbeth

Ons prachtige kind van net 15 jaar verliet deze aarde op 15 september 2015.
Jeannet heeft ons enorm fijn geholpen om een afscheid te vormen dat past bij onze dochter en bij ons.

We leefden in een roes, hadden wel ideeën over hoe we het wilden hebben. Jeannet werkte die uit en kwam met voorstellen die hier bij pasten. Ondanks de tijdsdruk in zo'n week voelden we ruimte om na te denken over de te maken keuzes; "Als ik morgen kom dan is het belangrijk dat jullie dat besloten hebben/af hebben".
Jeannet hielp ons om het een dag voor onze dochter en ons te laten zijn. En dat is het geworden, een hele mooie dag.

Onze dochter in een prachtige mand op de loopkoets. Iedereen had een gekleurde bloem mee die als een grote krans om het graf kwamen te liggen. Onze dochter had kort geleden nog veel plezier gehad in bellen blazen. Dat hebben we op de begraafplaats met zijn allen gedaan. Het gaf even lucht maar was ook prachtig, allemaal kleuren en symbolisch uit elkaar spattende bellen. Op het graf ligt een mooi grafdoek met teksten van de rouwkaart; een idee van Jeannet. Met alle bloemen daar om heen was het zo mooi.
Het verloop van de week na het overlijden en de dag van de uitvaart geven ons veel troost.
Jeannet heeft ons er op een hele fijne manier doorheen geloodst.

Marjet en Liesbeth

Douwe, Judith, Yara en Mats*

10 april 2016 werd onze prachtige zoon Mats geboren helaas deed hij 11 april voor goed zijn oogjes dicht. Iets wat je als ouders nooit mee wil maken gebeurde ons.

Tijdens de zwangerschap wisten we dat Mats snel zou komen te overlijden. Via het ziekenhuis kregen we de brochure met lege handen mee "een mooie brochure waar je als ouders heel veel aan hebt". We hebben toen contact opgenomen met Jeannet. 4 februari stond Jeannet bij ons aan de deur wat was dat bijzonder om zo vroeg al met de uitvaart van ons mannetje bezig te zijn maar tegelijk voelde het ook goed. Jeannet legde ons uit wat ze voor ons kon betekenen en liet ons zien wat er allemaal geregeld moest worden.

30 maart kwam ze om de laatste dingen door te spreken en was de uitvaart in grote lijnen geregeld en konden wij ons richten op de geboorte en het overlijden van Mats.

Op het moment dat Mats kwam te overlijden hebben we Jeannet gebeld. Toen we met Mats thuis kwamen uit het ziekenhuis was ze er om ons te helpen hem een mooi plekje te geven op zijn kamertje. Ook heeft ze kennis gemaakt met onze dochter die gelijk gek op haar was. Jeannet kwam elke dag langs om te kijken hoe het met Mats en ons ging en om alles te regelen. Het was heel fijn dat veel dingen al vooraf geregeld waren waardoor we ons in alle rust voor konden bereiden op de begrafenis. Jeannet regelde verder de laatste dingen. Alles was daardoor tot in de puntjes geregeld.

De dag van de begrafenis was ze er voor ons om de laatste momenten met Mats goed af te sluiten. In alle rust konden we hem in het bijzijn van Jeannet in zijn mandje leggen en zijn we samen naar de kerk gereden. Ook daar was alles tot in de puntjes geregeld en kwam Jeannet nog met mooie ideeën om er een prachtig plekje van te maken "29 kaarsen stonden er bij Mats voor elk uur dat hij hier op aarde mocht wezen" samen met zijn regenboog doek. Het was een prachtig afscheid.

Na de dienst hebben we Mats begraven onder een prachtig mooi grafdoek. dit was bij ons onbekend maar dankzij Jeannet hebben we hier gebruik van kunnen makken. hij werd omringt door kleurrijke bloemen en prachtig gekleurde vlinders van zijn zus en neefjes en nichtjes. deze vlinders had Jeannet in de week na Mats zijn overlijden mee voor alle kinderen.

We hebben ondanks ons verdriet, dit alles als zeer fijn ervaren. Jeannet was er voor ons en onze dochter maar ook verdere familie heeft het als zeer fijn ervaren. Dankjewel voor je goed zorg.

Lieve groetjes,
Douwe, Judith, Yara en Mats*

Bert, Marlijn en Lieke

We hopen dat niemand in een situatie komt waarin het nodig is een kinderuitvaart te moeten regelen.

Helaas weten wij sinds 1 maart toen ons mooie meisje van nog maar 21 maanden plotseling kwam te overlijden hoe het is om dit wel te moeten doen.

 

Wat is het dan fijn om iemand als Jeannet te hebben om dit samen te gaan doen. Wat fijn dat er goed geluisterd werd naar wat wij belangrijk vonden en graag zouden willen.

Nog veel fijner dat op de momenten dat we het niks vonden of het gewoon weg even niet wisten ze ons mogelijkheden bood die bij ons paste.

Net buiten de "gewone" lijntjes en regeltjes maar wel precies wat voor ons nodig was om er een gedenkwaardige, warme en "mooie" dag van de maken met genoeg ruimte voor wensen en behoeften voor ons allemaal.

 

Verdrietig blijft het en een enorm gat laat deze gebeurtenis achter maar Jeannet heeft er voor gezorgd dat het een dragelijke weg werd naar die laatste dag met haar.

Het was voor ons heel duidelijk wat er op welke dag geregeld moest worden en waar we nog even over na konden denken. Ook onze andere dochter kreeg alle ruimte en werd overal bij betrokken.

 

We wilden absoluut geen koude, strakke en grijze uitvaart maar één die bij ons kleine meisje paste één met kleur, warmte en met heel veel liefde.

We kijken allen terug op een "mooie", warme en liefdevolle dag.

 

Dagelijks zijn we nog blij met jouw idee om een grafdoekje te laten maken en over het grafje te spannen.

Dit geeft ons de tijd en ruimte iets te zoeken wat bij haar past wat er permanent zal komen te staan.

 

Lieve Jeannet, bedankt voor alles!

Liefs Bert, Marlijn en Lieke. Ouders en zus van Jolijn Baas.

 

Susan

Gevlucht voor de oorlog en je kind verliezen in een veilig land.. het overkwam een gezin die ik vanuit Humanitas heb leren kennen.

Hun dochtertje Luna is in Nederland geboren en in april overleden aan een hersenvliesontsteking. Luna mocht niet ouder worden dan 7 maanden.

Omdat de familie geen overlijdensverzekering had zijn wij op zoek gegaan naar een begrafenisondernemer die met ons mee wilde denken over hoe de familie toch op een waardige manier afscheid zou kunnen nemen van Luna. Gelukkig duurde de zoektocht niet lang en maakte wij al snel kennis met Jeannet.

Jeannet voelde voor ons als een geschenk uit de hemel. Zij dacht direct met ons mee en heeft door haar fantastische inzet er voor gezorgd dat, ondanks al het verdriet, het een waardig afscheid is geworden.

Jeannet, ontzettend bedankt voor je warme en betrokken begeleiding rondom het afscheid en de begrafenis.

Paireen, Jos en Tijs

Keuzes die je nooit wilt maken
Maak je wanneer het zover is
Het einde is nabij, de eindstreep veel te vroeg in zicht.
Er wordt gefloten, de wedstrijd ten einde.

We nemen ons verlies met opgeheven hoofd,
Geen spijt, geen hadden we maar…
Uit ultieme liefde hebben we jou moeten laten gaan.
Pure liefde, dag lieve Tijs
Door jou zijn wij papa en mama voor altijd

Levenswerk
Hoe omschrijf je iemand die van haar overtuiging haar werk heeft gemaakt?
Overtuigd om er te moeten, maar ook vooral kunnen zijn voor je overleden kind.
Gepassioneerd, bevlogen, komt Jeannett naar binnen,
Waar is ie?
Samen kijken we naar Tijs.
Jeannett is er voor hem.
Zij mag een stukje met ons meelopen.
Dank je wel…

Paireen, Jos en Tijs