Babyuitvaart

Liefdevol en passend afscheid nemen van je kindje

(jonger dan 24 weken zwangerschap)

Als je je kindje gaat verliezen door een miskraam of vroegtijdige geboorte, word je overspoeld door verdriet. Verdriet omdat je kindje niet meer leeft en over wat er gebeurd is. En dan moet je ook nog beslissingen gaan nemen over onderwerpen waar je waarschijnlijk nog nooit over nagedacht hebt.

Een kindje dat geboren wordt voor de 24e zwangerschapsweek (en niet langer dan 24 uur geleefd heeft) mag je begraven of laten cremeren, maar dit is wettelijk niet verplicht. Wel is verplicht dat je een verklaring van de behandelend arts of verloskundige hebt.
Er zijn meerdere mogelijkheden om afscheid te nemen van je kindje;

Je kindje in het ziekenhuis achterlaten

Je kunt  ervoor kiezen om je kindje samen met andere baby’s te laten cremeren vanuit het ziekenhuis. Bij deze keuze is het niet mogelijk om bij de crematie aanwezig te zijn en om het as van je kindje te krijgen.

Je kindje zelf begraven

Wanneer je je kindje zelf wilt begraven hoef je van te voren geen ‘verlof tot begraven’ aan te vragen bij de gemeente. Je mag je kindje op een plek begraven die jij wilt, bijvoorbeeld in je tuin. Wel moet je rekening houden dat als je gaat verhuizen je je kindje moet meenemen of aan de nieuwe bewoners moet melden dat je je kindje in de tuin hebt begraven. Je kunt je kindje ook ergens in de natuur een mooi plekje geven maar daar mag dan geen grafmonumentje op geplaatst worden.

Je kunt je kindje ook een plekje geven op de begraafplaats. Dan kan er wel een grafmonumentje bijgezet worden. Overleg over mogelijkheden en kosten met de begraafplaatsbeheerder.

Babyuitvaart

Je kindje laten cremeren

Je kunt de crematie van je kindje zelf regelen. Vraag de medewerker van het crematorium wat de mogelijkheden en de kosten zijn. Vergeet niet om de verklaring van overlijden van je kindje van de arts of verloskundige mee te nemen. Deze heb je nodig voor de crematie. 

Jeannet Admiraal kinderuitvaartbegeleiding

Jeannet Admiraal kinderuitvaartbegeleiding kan je ondersteunen bij wat je eigenlijk niet wilt; afscheid nemen van je kindje. We willen graag dat elke ouder de mogelijkheid heeft om op een mooie, passende, liefdevolle manier afscheid te nemen van zijn/haar kindje. Bel vrijblijvend voor een kostenbegroting

06 – 39451188Je kindje wordt door Jeannet Admiraal opgehaald uit het ziekenhuis en naar het crematorium gebracht. Je krijgt na een paar dagen de as van je kindje door de kinderuitvaartondernemer thuisgebracht.

  • Je kindje wordt door Jeannet Admiraal opgehaald uit het ziekenhuis en naar het crematorium gebracht. De as van je kindje wordt verstrooid op het kinderstrooiveldje bij het crematorium. 
  • Je kindje wordt door jullie meegenomen naar huis of door Jeannet Admiraal opgehaald uit het ziekenhuis en naar huis gebracht. Je kindje blijft een nachtje thuis en wordt de volgende ochtend door de kinderuitvaartondernemer opgehaald en naar het crematorium gebracht. Je krijgt na een paar dagen de as van je kindje door de kinderuitvaartondernemer thuisgebracht.
  • Je kindje wordt door jullie meegenomen naar huis of door Jeannet Admiraal opgehaald uit het ziekenhuis en naar huis gebracht. Je kindje blijft een nachtje thuis en wordt de volgende ochtend door de kinderuitvaartondernemer opgehaald en naar het crematorium gebracht. De as van je kindje wordt verstrooid op het kinderstrooiveldje bij het crematorium.

Natuurlijk wordt het afscheid vorm gegeven zoals jij dat wilt.