Veelgestelde vragen

Als je kind is overleden en de arts heeft het overlijden vastgesteld dan hoef je niet meteen de uitvaartondernemer te bellen. Neem zelf eerst rustig afscheid.  Weet je dat je kind gaat overlijden en wil je alvast kennis maken met de uitvaartondernemer? Neem dan gerust vrijblijvend contact op.
Dat is afhankelijk van je wensen. Jeannet Admiraal werkt transparant en is er ook voor je als je geen uitvaartverzekering hebt. Vraag gerust naar de mogelijkheden.
Als verzekerde heb je de vrije keuze welke uitvaartonderneming de uitvaart gaat verzorgen ongeacht waar je verzekerd bent. In de meeste gevallen worden de kosten van de uitvaart geheel of gedeeltelijk vergoed.
Ja, de meeste kraamzorg bureaus bieden speciale kraamzorg vanaf 20 weken.
Als je baby na een zwangerschapstermijn van 24 weken wordt geboren, ben je verplicht om aangifte te doen. Bij een dood geboren kindje doe je aangifte van levenloos geboren; het is een aangifte van geboorte en overlijden in één akte. Bij overlijden nadat een kindje levend is geboren, doe je aangifte van geboorte en aangifte van overlijden en heb je twee aktes. Je kunt je kindje laten bijschrijven in je trouwboekje en het geboorteregister.